Mbështetur mbi prag malli… (1)

20/12/2017

Nuk ka përshkrim ajo ndjesi që të rrethon, kur duke ecur mbi kalldrëmet e Medines, drejtohesh nga Xhamia e Ma të Mirit… E ndjen mirë, se aty ka shkelur vetë Resulull-llahu (a.s), toka ka përthithur […]

Qetësi veshur me ihram kujtimesh…

25/07/2017

Qetësi veshur me ihram kujtimesh, në një moment mbushur me frymëzim kohërash përballë pasqyrës së Besëlidhjes… Qetësi veshur me heshtje melankolike, mbështetur mbi pragun e së shkuarës, me dritë aveniri zbukuruar, si diell që pret […]

Nana Bafte..!

09/05/2017

Nana… Asnjëherë nuk jam ulur të shkruaj për Nanën, edhe pse kujtimet e saj në memorien time janë të rezervuara, mbajnë erën e një kohe ndryshe nga koha e jonë, me njerëz ndryshe nga njerëzit […]

Fragment mendimi…

07/05/2017

Në kujtimin e prijësve të mëdhenj të rrugëtimeve të besimit, gjejmë përherë prehje, qetësi dhe garanci se epokat e tranzicionit, sado që zgjasin, janë thjeshtë pasqyrime të rrejshme mbi pasqyra ireale të vërtetash të vjedhura […]

Vëllezërit e Jusufit (a.s)… -10-

04/05/2017

“Shumica e banorëve të Mekës ishin të afërm të Resulull-llahut (a.s) dhe e mohonin dërgesën e tij profetike, duke i shfaqur një armiqësi të madhe, për shkak të zilisë. Prandaj, All-llahu i Madhëruar e tregoi […]

Vëllezërit e Jusufit (a.s)… -9-

03/05/2017

Hafiz Ali Korça rahmet pastë, botoi në vitin 1923 veprën e tij: “Jusufi me Zelihanë”, ku përshkroi në vargje edhe ngjarjen e vëllezërve të Jusufit (a.s). Në përshtatjen e tij të mrekullueshme të këtij rrëfimi […]

Vëllezërit e Jusufit (a.s)… -8-

02/05/2017

Në tefsirin e Imam Ibn Kethirit, por jo vetëm, thuhet se Hz. Jusufi (a.s), kishte vetëm një vëlla nga nëna, Bemjaminin, ndërsa me dhjetë vëllezërit e tjerë kishte lidhje vetëm nga i ati, Hz. Jakubi, […]

Vëllezërit e Jusufit (a.s)… -7-

01/05/2017

Është interesant fakti që sjell Imam Tabariu në tefsirin e tij të sures “Jusuf”, kur e porosit të birin, Jusufin, që mos t’ia tregojë ëndrrën vëllezërve të tij, “ngase kishte parë me kohë, shenjat e […]

Vëllezërit e Jusufit (a.s)… -6-

30/04/2017

Është e paimagjimueshme se çfarë bën zilia dhe smira me njeriun e ngratë?! Sikur të ishte vetëm errësimi i arsyes dhe devijimi nga logjikimi i ftohtë, do i mjaftonte mjerim e meskinitet për tërë jetën! […]

Vëllezërit e Jusufit (a.s)… -5-

29/04/2017

Në tefsirin e tij të sures “Jusuf”, Imam Kurtubiu i qaset një fakti shumë interesant, thotë: “Dijetarët janë në dilemë se përse kjo sure është quajtur si “ahsenul-kasas”, dmth: “rrëfenjat më të bukura”, në mesin […]

1 2