Lamtumira që ngacmon besën në kujtime…

12/10/2020

Stina e vjeshtës më sjell përherë me vete aromën e miskut të Medines, që përzihet në mënyrë të papërshkrueshme me flladet e freskëta të sabaheve në Shkodër. Në një si-ritual, thuajse të përditshëm, pres në […]

Kujtime (9)

29/08/2019

Gjatë kërkimeve mbi jetën dhe gjurmët e hoxhallarëve të shquar të Shkodrës, për efekte studimi, më është dashur të bashkëbisedoj me njerëz të shumtë, kryesisht bashkëkohas a njohës të tyre dhe veprimtarisë së pasur, si […]

Kujtime (8)

24/08/2019

Rrugës nga Londra për në Prishtinë, ditën e xhuma të 30 nëntorit 2018, ishim ulur së bashku me të nderuarin, studiuesin dhe teologun tetovar, Sali Shasivari, kur biseda na mori drejt kohëve të studimit në […]

Kujtime (7)

22/08/2019

Kur lulet e jaseminës bien përtokë, do të thotë se ndërrimi i stinëve është në derë. E ëmbla jaseminë shkëputet me krejt delikatesën e ngjyrës, për të lajmëruar se stina e saj ka mbërritur akshamin, […]

Kujtime (6)

18/08/2019

Medina e Ndriçuar është tokë historie dhe udhëzimi. Kudo ku hedh vështrimet, ka një gjurmë. Është gjurmë që të frymëzon. Janë gjurmë që të zgjojnë. Kudo gjen një shkak për të kuptuar madhështinë e kësaj […]

Kujtime (5)

14/08/2019

Kam lexuar me shumë vëmendje librin e ribotuar disa herë të gazetarit sirian Imad Neddaf, me titull: “Shejkh Ahmed Keftaro flet…”, ku i ka bërë një nder të madh lexuesit duke i vënë para duarve […]

Kujtime (4)

12/08/2019

Në një drekë dasme, tek një miku ynë i mirë në Tetovë, bisedat ishin përqendruar brenda temave të familjes, marrëdhënieve burrë-grua, vlerësimit që i bën Kur’ani martesës, poashtu hadithet e shumta, shembuj nga jeta e […]

Kujtime (3)

12/08/2019

Ishte dimër turk. Soba me dru në dhomën ku ndodheshim më kujtonte fëmijërinë, kur shpesh zgjohesha herët me gjyshin, për të ndezur shporetin. E kujtoj si tani momentin, kur më qëndronte mbi kokë, më udhëzonte […]

Kujtime (2)

11/08/2019

Para shumë vitesh kam njohur në Damask një mik të madh. Prej atyre burra, për edukimin e të cilëve kujdeset tabani familjar, rrethanat, geni i shëndoshë, jeta. Prej atyre që rrezatojnë urti e fisnikëri, edhe […]

Kujtime (1)

11/08/2019

Asokohe, zotni Smajl (Ismail) Muçej, shërbente si kryeredaktor i gazetës “Drita Islame”. Ishte verë e vitit 1994. Gazeta kishte botuar një artikull, rreth të cilit kisha disa vërejtje, që gjykoja (akoma vazhdoj ta mendoj ashtu), […]