19/04/2021

Edhe sikur të mos kishim lexuar ndonjë prej haditheve të Muajit Ramazan, me vetëdijen tonë besimtare do të kishim kuptuar e perceptuar madhështinë e tij, nga ajo që ndjehet dhe shihet qartë në lëvizjen e […]

Fjalë të pathëna në një intervistë, larg…

19/04/2021

Intervista e gjatë me gazetaren Graciela Kiri, mbrëmjen e 18 prillit 2021, për Alb UK Tv, në Londër, më riktheu vite pas në kohë, në ditët e fëmijërisë, prejardhjes sime familjare, shkollës fillore në “7 […]

Atë ditë, ai nuk pranoi të falej në kishë..!

04/04/2021

Nëse bota e qytetëruar do të kërkonte për një ditë simbolike në promovim të tolerancës, humanizmit, shirtmadhësisë e drejtësisë, pa dyshim ajo ditë do të ishte dita kur, babai i drejtësisë botërore, Hz. Omeri (r.a) […]

Nuk është prej nesh..!

03/04/2021

  Dje, në xhaminë e Tophanës, teksa shihja zotërinjtë e thinjur, besnikët e hershëm të xhamisë, m’u forcua edhe më shumë bindja dhe besimi në ato fjalë të urta të Resulullahut (a.s) që na urdhëron […]

Në Tetovë promovohet libri “Ve alejkes-Selam”

30/03/2021

Pasditen e së enjtes, më 25 mars 2021, Shtëpia botuese ASR, nën ombrellën e Fondacionit ASR mbajti promovimin e botimit të dytë të librit: “Ve alejkes-Selam…”, të myftiut të Shkodrës,  Imam Muhamed B. Sytari Ky […]

Meditime (10)

17/03/2021

Jeta është e pamjaftueshme për të mbajtur hatrin e tjetrit mbi kurriz të vlerave të besimit dhe përkatësisë tënde! Lëri krijesat me Krijuesin dhe vazhdo përpara, pa ndrojtje e hezitim! Në dorën e Tij janë […]

“Ibrahimizmi” nuk është fé!

06/03/2021

Feja e Hz. Ibrahimit (a.s), e bijve të tij, Hz. Ismailit (a.s) e Hz. Ishakut (a.s) dhe ajo e pasuesve të tyre e krejt pejgamberëve të historisë së njerëzimit, përfshi Hz. Musain (a.s), Hz. Isain […]

1 2 3 41