Psherëtima në një natë hendeku…

16/07/2016

Ky shekull është shekulli i Islamit, i rizigjimit dhe i kthimit te lavdia e shekujve! Shekulli i thyerjeve të mëdha, i çlirimit të krenarisë së nëpërkëmbur, i pastrimit të madh nga ndotjet e mëdha..! Por, […]

Atyre, që “ju bahet ferra Brahim”..!

14/07/2016

Përherë kam menduar se disa prej këtyre, që shiten për intelektualë, gazetarë, botues, analistë e të ngjashëm, (normalisht, jo të gjithë), janë njerëz seriozë, njerëz që janë lodhur për t’u larguar nga provinca drejt metropolit […]

Do të dëshiroja, njësoj siç dëshiroj…

09/07/2016

Fillimisht ju kërkoj ndjesë për vonesën në rreshtimin e fjalive të mëposhtme, që sillen në orbiten e mendimeve dhe kujtimeve, refleksioneve dhe meditimeve, që mot… Fillimisht, mëngjesin e datës 6 korrik 2016. Dita e dytë […]

Në orbitën e Natës së Kadrit…

02/07/2016

Nata e Kadrit është mundësi zgjimi… Nga hutimi, nga egoizmi, nga vetëkënaqësia, nga dëshira për t’u dukur ç’ka realisht nuk jemi, për t’u pastruar nga hilet, hipokrizia, varfëria e shpirtit, rendja pas botës, ndjenjat e […]

“Mos hezito të kthehesh nga All-llahu…”

28/06/2016

Tashmë që ditët plot mëshirë, falje e bujari të Muajit Ramazan 1437, po kalojnë njëra pas tjetrës, është me vend që gjithësecili prej nesh të shfrytëzojë kohën e tij për të kërkuar falje për gjynahet […]

1 23 24 25 26 27 29