Ruajtja e tabanit dhe vlerësimi i diversitetit

11/06/2019

Aftësia për shtrimin e urave të komunikimit, hapja dhe bashkëpunimi në mesin e shkollarëve muslimanë, duke ruajtur tabanin dhe traditat që i japin formë shoqërisë islame, është traditë shekullore e sahabëve, tabiinëve dhe brezave të […]

Për të mos harruar se kush jemi..!

06/05/2019

Kohë më parë, i nderuari H. Fejzi Zaganjori, më pat kërkuar që në xhaminë e Rusit, të organizojmë një ceremoni në përkujtim të burrit të urtë, Mësuesit të heshtur të alfabetit të Kur’anit dhe leximit […]

Ai po vjen, thuajse erdhi..!

04/05/2019

Muaji Ramazan vjen me dritë e hare, na gëzon që në largësi e na përfshin në atmosferën e tij plot bekim e qetësi! Atë që e do All-llahu, e udhëzon drejt dashnisë së Tij! Ramazani […]

Reflektim në prag të Ramazanit 1440

03/05/2019

Fetarizmi i shëndoshë është shkrirja në një, e kryerjes me përkushtim të adhurimeve ditore dhe dëshmimit musliman me sjellje e moral në jetën e përditshme! “Feja është marrëdhënia me të tjerët”, që do të thotë […]

Islami është shpresa!

01/05/2019

Prej madhështisë së Islamit dhe shpirtit të tij universal, është pa dyshim edhe eliminimi i dallimeve klasore, racizmit dhe shtresave shoqërore. Të gjithë janë të barabartë si dhëmbët e krëhërit! Pikërisht ky frymëzim, që buron […]

All-llahu, Krijuesi yt, të do ty!

27/04/2019

Mirësi e madhe për njeriun, cilindo njeri, mundësia e përjetimit të Muajit Ramazan; përgatitjes për të, pritjes së tij, përfshirjes në të, shkrirjes në atmosferën e tij, ndryshimit gjatë tij, mposhtjes së nefsit ditë pas […]

Sulmi mbi vendet e adhurimit, krim i shëmtuar!

22/04/2019

“Nuk di një fé tjetër, përveç Islamit, tekstet e shenjta të së cilës, t’i kenë obliguar pasuesve të saj luftën Kushdo që sulmon objektet e adhurimit të krishterëve a të dikujt tjetër, në emër të […]

Damasku, qyteti i Jaseminës…

27/03/2019

Rrugët e Damaskut mbajnë era jaseminë. Kudo që hedh hapat, kudo ku mbërrijnë vështrimet, aty shfaqet me bardhësinë dhe pastërtinë e saj imazhi i lules qelibar, që asnjëherë s’e humbet papërshkrueshmërinë e bukurisë së saj… […]

1 2 3 4 5 6 37