Një ditë e mbushur me dritë e shpresë…

25/06/2019

“Mësoni për farefisin tuaj, që të ruani lidhjet, sepse ruajtja e lidhjeve farefisnore është dashuri në familje, begati në pasuri, jetëgjatësi!”. Një hadith i mrekullueshëm, që trajtova sot me pjesmarrësit në kampin veror të shoqatës […]

Çelësi dhe harta…

19/06/2019

Kur drita e All-llahut të prek zemrën, nuk ka hije hutimi në botë që mund të pengojë zbukurimin e saj me përmendjen e Emrit të Madhnueshëm, që e lartëson qenien njerëzore në kufijtë e miraxheve […]

All-llahumme..!

17/06/2019

Kur ti lutesh, i drejtohesh Zotit tënd duke thënë: “All-llahumme…”, si të thuash: “O Zoti im…”. Kjo fjalë në vetvete është një limit, që ngjan me një vorbull drite, si një miraxh dashnie në raport […]

Mblidhe zemrën dhe eja, edhe për ty ka vend!

13/06/2019

Mbikqyrja e All-llahut në çdo detaj të jetës, është balsam për shërimin e shumë lëngatave që brengosin njeriun, si krijesë, si: hutimi i vazhdueshëm ndaj dinamikës së jetës kalimtare, neglizhenca ndaj kohës, që shkon pa […]

Qyteti i dashnisë!

12/06/2019

Medina e Resulull-llahut (a.s.), me prekjet e saj të padukshme, me historinë shekullore të bujarisë, mikpritjes, solidaritetit e mbështetjes së dhënë Resulull-llahut (a.s.) dhe muhaxhirëve mekas, mbetet dëshmi e pashuar e një bekimi të madh, […]

“Njerëzit më afër meje…”

11/06/2019

Shpesh e shoh këtë foto dhe pyes veten: A thua ishte e vërtetë? A isha edhe unë atje? A e shkela edhe unë tokën e tij? A e preka cakun? A e mblshteta kokën tek […]

Ruajtja e tabanit dhe vlerësimi i diversitetit

11/06/2019

Aftësia për shtrimin e urave të komunikimit, hapja dhe bashkëpunimi në mesin e shkollarëve muslimanë, duke ruajtur tabanin dhe traditat që i japin formë shoqërisë islame, është traditë shekullore e sahabëve, tabiinëve dhe brezave të […]

Për të mos harruar se kush jemi..!

06/05/2019

Kohë më parë, i nderuari H. Fejzi Zaganjori, më pat kërkuar që në xhaminë e Rusit, të organizojmë një ceremoni në përkujtim të burrit të urtë, Mësuesit të heshtur të alfabetit të Kur’anit dhe leximit […]

1 3 4 5 6 7 38