Këshilla e vyer e Shejkh Shaaraviut…

31/07/2016

Dr. Ratib En-Nabulsi tregon për një bashkëbisedim me dijetarin e shquar egjiptian, Shejkh Mutevel-li Esh-Shaaravi: U takova me Shejkh Shaaraviun dhe i kërkova një këshillë për thirrësit islamë. Mendova se do fliste për një orë… […]

“Ruaje pasurinë tënde, o bir..!”

29/07/2016

Tregon një djalë i ri besimtar: Pas faljes së namazit, teksa po dilja nga xhamia, sytë e mi u ndeshën me sytë e një plaku të nderuar, në një karrige lëvizëse, të cilën e drejtonte […]

Metodologjia e sigurisë dhe saktësia e boshtit humanitar

25/07/2016

Vëllezër dhe motra, All-llahu i Madhëruar, teksa përshkruan detyrat profetike, misionare, qytetëruese, si dhe sistemin e shembullit pozitiv dhe modelit të shëndoshë, thotë: “Ju e kishit shembullin më të lartë në të dërguarin e All-llahut, […]

Islami folklorik, nuk është feja ime!

24/07/2016

Lexova sot, shënimet e një biznesmeni kinez, që thoshte, se disa tregtarë muslimanë më kërkojnë të vendos emrat e firmave të njohura ndërkombëtare, si etiketë mbi mallrat që blejnë prej meje. Të njëjtët, refuzojnë ushqimin […]

Mbaj distancë sigurie në mes teje dhe gjynahut!

23/07/2016

Me siguri e dini se ka rrymë elektrike të nivelit të lartë. Përreth këtyre hapësirave, elektriçistët vendosin tabela, ku shkruhet: “Mos u afro, rrymë e lartë elektrike!”. Kjo ndodh, pasi rryma elektrike ka një hapësirë […]

1 2 3 4