Nevoja për të jetuar me krenari!

26/10/2020

Kemi nevojë të zgjohemi e ta përhapim fjalën e mirë të besimit e fesë në mesin e njerëzve, duke nisur me familjen, farefisin, rrethin e ngushtë, shoqërinë e njeriun, cilido qoftë ai! Sepse muslimani është […]

Ruaje shëndetin dhe mos u bëj bjerraditës!

13/10/2020

Janë dy hadithe, që shumë prej nesh neglizhojmë thelbin e tyre, për të cilin, Resulull-llahu (a.s) na tërheq vëmendjen. Hadithi i parë: “Përfito nga pesë gjëra, para pesë të tjerave: nga rinia jote para pleqërisë […]

Lamtumira që ngacmon besën në kujtime…

12/10/2020

Stina e vjeshtës më sjell përherë me vete aromën e miskut të Medines, që përzihet në mënyrë të papërshkrueshme me flladet e freskëta të sabaheve në Shkodër. Në një si-ritual, thuajse të përditshëm, pres në […]

Ky Islam është shpresa e këtij shekull!

03/10/2020

Ky Islam është Dritë e pastër, që nuk njolloset nga askush në botë! Pra, sikur të mblidhen krejt djajt e botës për ta njollosur sadopak këtë Islam të pastër, nuk do ia arrijnë, të dashurit […]

Falje nga toka, mëshirë nga qielli..!

23/09/2020

“Unë u thashë: “Kërkoni falje Zotit tuaj, se Ai vërtet falë shumë”. Ai ju lëshon nga qielli shi me bollëk…” – (Kur’ani, Nuh: 10-11). Mjafton të meditojë njeriu në mirësinë e këtij fenomeni të mrekullueshëm, […]

21 shtator, Dita botërore e Paqes!

21/09/2020

Elhamdulilah, unë jam musliman dhe bota është më e sigurtë! Kjo është esenca dhe zanafilla! Pas çdo namazi, ne si muslimanë lexojmë dhikret e virdeve ditore që na i mësoi Resulull-llahu (a.s), ku fjalia e […]

Ymeti islam, ymet i përparimit

19/09/2020

Në ajetin e katërt të sures “Ed-Duha”, All-llahu i Madhëruar i drejtohet Resulull-llahut (a.s): “E përtejmja (ahireti, ai që vjen në jetën tjetër) është më e mirë për ty se e para (ajo që kaloi”! […]

1 2 3 7