Meditime (65)

17/09/2021

“Edhe lajmëtari i Allahut, Davudi..!” Ka thënë i Dërguari i Allahut, Hz. Muhamedi (paqja qoftë mbi të): “Të marrë ndonjëri prej jush një litar dhe të vijë me një krah dru mbi shpinë për t’i […]

Meditime (64)

16/09/2021

Shpejto drejt Zotit tënd dhe lëre botën në hutinë e vet! Në momente të caktuara, kur duket se sprovat të kanë rrethuar, shëndeti ka diçka që nuk shkon me të, njerëzit kanë ndryshuar, nuk janë […]

Meditime (63)

14/09/2021

Rrugicave të lagjeve tona muslimane… Para ca kohësh, bashkë me vëllaun tim Ervil Kuçi, po bënim një ecje meditive, nga Parruca drejt Tophanës e, prej andej në kthim, drejt Garucit, Zdrales, Çinarit të Hoxhë Dheut […]

Meditime (62)

11/09/2021

Ky shekull është shekulli i Islamit! Një fé, që nisi me fjalën e shenjtë: “Lexo me emrin e Zotit tënd që krijoi (çdo gjë)” dhe shpalli si mision përmbyllës të krejt shpalljeve të historisë së […]

Meditime (61)

08/09/2021

Dita Ndërkombëtare e Shkrim-Leximit… Ditën e sotme, 8 shtator 2021, bashkë me mikun tim të zemrës, shkrimtarin Xhahid Bushati dhe shokun e studimeve, teologun dhe thirrësin islam Lavdrim Hamja, diskutuam për librat, botimet e reja, […]

Meditime (60)

06/09/2021

Shërbyes të heshtur e burra të vendosur për t’i shërbyer Hakut! Hafiz Shukri Kapllan, që u nda nga jeta para pak ditësh, ishte padyshim një burrë i matur dhe thellësisht i përkushtuar ndaj misionit të […]

Meditime (59)

06/09/2021

Mos mallkoni, ndihmoni të sprovuarit! Po kuvendonim sot, në një tryezë imamësh të nderuar rreth urtësisë së thirrjes së njerëzve drejt vlerave të mesazhit islam, sidomos në raport me ata që duhet të kontaktojmë jashtë […]

Meditime (58)

04/09/2021

Ne, toka dhe amaneti i gjyshërve..! Zgjohu herët, fal sabahun, nise ditën me dhikre e duá, dil e bëj një ecje në qetësinë që të fal momenti i prag-agimit të ri. Lëri hapat të prekin […]

Meditime (57)

02/09/2021

Mexhliset e dijes, trashëgimia e Resulullahut (a.s)! Në dersin e kësaj mbrëmje, pas namazit të akshamit në xhaminë e Tophanës, më erdhi ndër mend koha e studimeve, kur, bashkë me shokë të shkollës shkonim sa […]

Meditime (56)

31/08/2021

Mos e tradhtoni Allahun dhe të dërguarin e Tij! Një herë, dikush më pyeti: Ju thoni se Islami është fé e paqes. Por, si e justifikoni praninë e ajeteve që flasin për luftën dhe nxisin […]

1 2 3 9