Meditime (72)

12/10/2021

Leximet e më të diturve, larg gumëzhitjes së hipokrizisë! Leximi i Dr. Mustafa Mahmudit në një ditë si kjo me shi, është adapt ajo që duhet për t’i dhënë kuptim rrethanave të kësaj atmosfere të […]

Meditime (71)

10/10/2021

Lëvizja në korridoret e tranzitit… Më ka tërhequr përherë lëvizja në korridoret e tranzitit në aeroporte të ndryshme të botës, sidomos për një arsye madhore që lidhet me ajetin kuranor: “O ju njerëz, vërtetë Ne […]

Meditime (70)

04/10/2021

I vetëm para duarve të Zotit! Sa e sa ankesa dëgjohen sa andej-këndej çdo ditë në marrëdhëniet tona të përditshme, në komunikimet e heshtura me veten, poaq sa ato të zhurmshme me njërin e tjetrin. […]

Meditime (69)

03/10/2021

Ka akoma mirësi, o njerëz..! Njëri prej Mësuesve të mi damaskenë, kishte shpërndarë një ngjarje reale të ndodhur diku në kryeqytetin sirian. E lexova me vëmendje dhe, duke qenë se e njoh mirë shpirtin e […]

Meditime (68)

27/09/2021

“Ti, Muhamed Sytari, që të bëra edhe Myfti..!?” Para ca netësh, teksa po i tregoja mikut tim sirian, Dr. Murhaf Seka, ca detaje nga qyteti i Shkodrës, papritur një zë i fortë ushtoi, dule thyer […]

Meditime (67)

21/09/2021

“Zoti im, prej Teje buron Paqja..!” 21 shtatori i çdo viti është përcaktuar nga Organizata e Kombeve të Bashkuara si Dita botërore e Paqes! Elhamdulilah, unë jam musliman dhe bota është më e sigurtë! Kjo […]

Meditime (66)

19/09/2021

Islami është jetë! Subhanallah, kudo nëpër botë gjurmët e Islamit janë të dukshme në zhvillim, urbanistikë, qytetërim, dije, kulturë, harmoni e tolerancë, humanizëm, ndërtim të jetës, mëshirë për krijesat e shenjtërim të frymës njerëzore, ai […]

Meditime (65)

17/09/2021

“Edhe lajmëtari i Allahut, Davudi..!” Ka thënë i Dërguari i Allahut, Hz. Muhamedi (paqja qoftë mbi të): “Të marrë ndonjëri prej jush një litar dhe të vijë me një krah dru mbi shpinë për t’i […]

Meditime (64)

16/09/2021

Shpejto drejt Zotit tënd dhe lëre botën në hutinë e vet! Në momente të caktuara, kur duket se sprovat të kanë rrethuar, shëndeti ka diçka që nuk shkon me të, njerëzit kanë ndryshuar, nuk janë […]

Meditime (63)

14/09/2021

Rrugicave të lagjeve tona muslimane… Para ca kohësh, bashkë me vëllaun tim Ervil Kuçi, po bënim një ecje meditive, nga Parruca drejt Tophanës e, prej andej në kthim, drejt Garucit, Zdrales, Çinarit të Hoxhë Dheut […]

1 2 3 4 10