Ebul-Ferexh Ibnul-Xheuzi kёshillon tё birin…

10/04/2017

“Dembelizmi para veprimit tё mirёsive ёshtё shoqёruesi mё i keq nё jetё! Prirja drejt rehatisё trashёgon njё pendim mё tё madh se çdo kёnaqёsi! Prandaj kujdes, lodhu pёr veten tёnde dhe pendohu pёr çfarё ka […]

Padija dhe izolimi, si vrastar të fesë!

09/04/2017

“Shpjegimi i vërtetësisë së thelbit të Islamit, teksa vendoset shenja e barazisë në mes tij dhe në mes të asaj që ndërmerret në emër të tij, nga shkatërrimi i njeriut; intelektualisht dhe moralisht, është obligim […]

“Besimtari, përherë e ka zemrën e qetë…”

07/04/2017

Po lexoja Dr. Mustafa Mahmudin, njërin ndër autorët e preferuar të leximeve të mia të lira, viteve të studimit në Damask. Akoma sot, shoh me nostalgji librat e tij me kopertinat karakteristike, që në qetësinë […]

Lërja krijesat Krijuesit dhe jeto kaderin tënd..!

06/04/2017

Po lexoja mbi marrëdhëniet e njeriut me veten, jetën, shoqërinë, ndërtimin e urave, mostolerimin e të keqes, hapjen ndaj alternativave të ndërtimit e shumë më shumë se kaq. Më tërhoqi ky udhëzim: “Jeto i vetëm, […]

I çuditshëm është njeriu…

05/04/2017

“Pra, vraponi dhe mbështetuni tek All-llahu” – (Kur’ani, Edh-Dharijat: 50). Ky ajet kur’anor është prej burimeve të optimizmit në jetë. Me fjalë të tjera, është përherë një Derë e mundshme për t’u trokitur, kur krejt […]

Zgjohuni, o muslimanë..!

04/04/2017

100 të vdekur nga gazi sarin dhe klori, (kryesisht fëmijë) dhe rreth 400 të lënduar në gjendje të rëndë, (kryesisht gra e të moshuar), është bilanci i ditës së sotme në një nga rrethinat e […]

“Kur zemra ankon…”

01/04/2017

Nganjëherë, pak fjalë bëhen dëshmitarë më bindës, sesa njëmijë dëshmitarë pa fjalë dëshmuese! Edhe dy vargjet e mëposhtme të mufesirit dhe usulistit të shquar shafiit, Shemsuddin El-Vasiti (1317-1374), bëjnë pjesë në këtë kategori: “Kur zemra […]

1 2 3 23