Feja dhe mendja

22/03/2020

Nga: Shejkh Ahmed Keftaro Janë dy varka shpëtimi, që s’kanë të tretë… Dy drita që i ndriçojnë njeriut rrugën e lumturisë dhe mirësisë, për të mbërritur aty… Dy drita, që dalin nga një burim, që […]

Dialog për shkak të besimeve…

30/04/2019

Islami në natyrën e tij e njeh Hebraizmin dhe Krishtërimin, sikurse e pranon se popuj të ndryshëm e përqafuan idhujtarinë, besimin në yje dhe besime të tjera pa fund. Dhe, meqenëse qëllimi i Islamit është […]

100 vjet nga ndërrimi jetë i Sulltan Abdulhamid Hanit

10/02/2018

10 shkurt 2018, dita e 100 vjetorit të ndërrimit jetë të Prijësit të besimtarëve, njërit prej halifëve më të fortë të Islamit, njërit prej politikanëve dhe ekonomistëve më mendjemprehtë në epokën bashkëkohore, Sulltan Abdulhamid Hani, […]

Duhet medoemos të ketë një rizgjim…

19/09/2017

“Sa shumë kemi nevojë ne muslimanët të kuptojmë si duhet fenë tonë, pas asaj që dëshmuam, prej akuzave devijuese ndaj nesh me ekstremizëm dhe terrorizëm, si rezultat i komploteve të armiqve të ymmetit, keqkuptimit tonë […]

Ebul-Ferexh Ibnul-Xheuzi kёshillon tё birin…

10/04/2017

“Dembelizmi para veprimit tё mirёsive ёshtё shoqёruesi mё i keq nё jetё! Prirja drejt rehatisё trashёgon njё pendim mё tё madh se çdo kёnaqёsi! Prandaj kujdes, lodhu pёr veten tёnde dhe pendohu pёr çfarё ka […]

“Armiku ynë i përbashkët nuk është Njeriu!”

27/02/2017

“Qëllimi i Thirrjes Islame është Njeriu! Armiku ynë i përbashkët nuk është Njeriu! Armiku ynë është injoranca, jo injoranti, femohimi, jo femohuesi, padrejtësia, jo zullumqari, sëmundja, jo i sëmuri, varfëria, jo i varfëri! Armiku i […]

1 2 3 12