Islami, dija dhe prodhimi i së mirës në jetë…

31/12/2016

Shejkh Jusuf El-Karadavi mbetet burim orientues, sidomos kur thotë, se: “Islami synon dijen, që prodhon vepra, jo dijen që prodhon fjalë e debate! Islami dëshiron njohurinë e lidhur me zemrën, që vë në lëvizje vetë […]

“Aty ku bie, ngrihet!”…

28/12/2016

“Nuk ka reforma fetare, a sociale, pa reforma politike! Nuk rilindet dituria dhe feja, në formën e duhur, pa u rilindur politika me seriozitet!”, thoshte Imam Abdulhamid bin Badis, para dijetarëve të Zejtunës… Kjo është […]

Pelerina e kësaj nate mbi minaren e Fatihut…

28/12/2016

Pelerina e kësaj nate ka mbuluar çdo gjë të thënë e të pathënë, sidomos në realitete të ngjashme me ato të romaneve të Balzakut, Hygosë, dë Mopasanit edhe Drajzerit e Hemingueit… Realitete që i përshkruan […]

Tullumbace boshe në një fundvit bosh…

27/12/2016

Po lexoj me habi të madhe entuziazmin e disave për dhuratat e fundvitit nga deputetë të ndryshëm, që vrapojnë të thurrin lavdi për vete, për partinë dhe udhëheqësin, teksa shpërndajnë tullumbacet e festave për popullin… […]

“Sadeka e mbështjellur me krenari!”…

25/12/2016

Sa na mungojnë këto modele të përkryera humanizmi e besimi të thekur… Lexova sot, këtë rast: [Dikush tha: “E mëshiroftë All-llahu gjyshin tim… Kur dilte nga xhamia, vërente shitësin ambulant më të lodhur dhe bënte […]

“Minber…” – testament…

24/12/2016

Paraditën e sotme, isha rrethuar nga miq të mirë, të cilët më nderuan me praninë e tyre në ceremoninë e promovimit të librit të ri me titull: “Minber…” – (50 hytbe xhumaje), Tiranë, 2016, botimet […]

1 2 3 27