Homazh për një burrë me letra shumë..!

07/11/2021

Për herë të parë, zotni Smajlin e kam takuar para më shumë se një dekade. Atë ditë (e kujtoj mirë, ishte e xhuma), po kthehesha nga xhamia e Tophanës, pasi kisha përfunduar hytben dhe namazin […]

Meditime (77)

21/10/2021

Mendo mirë për Zotin tënd, lëri njerëzit në botën e tyre! Problemet e trazimet me të cilat përballemi e kalojmë ditë pas dite, në momente të caktuara na lodhin, na prishin ditën, gati-gati na transformojnë, […]

Meditime (76)

19/10/2021

Mos u ndaj nga dhikri, jeto në qetësi! E shihni këtë pamje? E kam shkrepur vetë, ditën e djeshme. Ju ngjan me një ishull? Në fakt është një re kalimtare, në pamje të parë e […]

Meditime (75)

17/10/2021

Mesazh me rastin e Mevludit Sherifë 1443/2021 Të dashur besimtarë, motra dhe vëllezër! Ditën e hënë, më 12 rebiulevel 1443, që përkon me datën 18 tetor 2021, mbarë bota islame përkujton momentin e bekuar të […]

Meditime (74)

17/10/2021

Besimi triumfon mbi “idhujtarinë” e shoqërisë! Ata ishin një grup të rinjsh besimtarë në një shoqëri idhujtare. Sinqeritetin e tyre në raport me besimin, Allahu i Madhëruar e përjetësoi në Kuran, që lexohet deri në […]

Meditime (73)

13/10/2021

“Kur do të çlirohet Islami ynë nga grabitësit e tij?” “Kur do të çlirohet Islami ynë nga grabitësit e tij? A nuk mjafton kjo që komplotojnë armiqtë e tij kundër tij? E grabitën Islamin, e […]

Meditime (72)

12/10/2021

Leximet e më të diturve, larg gumëzhitjes së hipokrizisë! Leximi i Dr. Mustafa Mahmudit në një ditë si kjo me shi, është adapt ajo që duhet për t’i dhënë kuptim rrethanave të kësaj atmosfere të […]

Meditime (71)

10/10/2021

Lëvizja në korridoret e tranzitit… Më ka tërhequr përherë lëvizja në korridoret e tranzitit në aeroporte të ndryshme të botës, sidomos për një arsye madhore që lidhet me ajetin kuranor: “O ju njerëz, vërtetë Ne […]

Meditime (70)

04/10/2021

I vetëm para duarve të Zotit! Sa e sa ankesa dëgjohen sa andej-këndej çdo ditë në marrëdhëniet tona të përditshme, në komunikimet e heshtura me veten, poaq sa ato të zhurmshme me njërin e tjetrin. […]

1 2 3 11