Dhikret dhe duaja pas namazit

30/05/2016

Meqë jemi në prag të Muajit Ramazan, ku shtohen lutjet, adhurimet, pendimi dhe kthimi nga All-llahu i Madhëruar dhe feja e Tij, më lejoni të sjell në vëmendjen tuaj një material të shkurtër mbi vlerën […]

Më fal për vonesën, Sulltani im..! 

29/05/2016

29 maj 1453. Kjo është një ditë përkujtimore. Shënon marrjen e Kostandinopjës nga Sulltan Mehmet Fatihu, i biri i Sulltan Muradit të 2-të. I teti sulltan i hilafetit tonë osman, Hilafetit të shqiptarëve! Ai ishte […]

Madhështia e ruajtjes së amanetit…

26/05/2016

Para dy ditësh, një mik i imi librar damasken, publikoi një ngjarje nga kohët e shkuara. Nga kohët me kadilerë, burra bese, ruajtës amanetesh, prej atyre që e kanë frikë Zotin dhe haramin s’e bëjnë […]

Fetarizmi formal…

25/05/2016

Hz. Omeri (r.a) pyeti një ditë rreth një personi, se mos e njihte njeri. Një burrë në prani të tij, tha: Unë e njoh, o prijës i besimtarëve! Hz. Omeri e pyeti: Mos e ke […]

“Ç’lidhje kam unë me këtë punë?!”…

24/05/2016

Ditën e sotme, shoku im i vjetër i studimeve, Dr. Murhaf Sekka, kishte postuar këtë shënim nga libri me titull: “Mekalatul-Keutheri”, duke sjellur në vëmendjen tonë një ngjarje nga jeta e Shejkhul-Islamit Muhammed Saduddin (v. […]

1 2 3 4