Meditime (14

03/04/2021

Mendo lart, jeto lart! Lexova sot, në mëngjes: “Drejtoje shigjetën tënde nga yjet. Nëse gabon, do godasësh hënën!” Kjo më sjell ndër mend hadithin e shquar: “Allahu e do angazhimin me gjëra të larta dhe […]

Meditime (13)

23/03/2021

Baba është si jeta… Lexova sot, një fjalë të urtë, që thoshte: “Baba është si jeta (e kësaj bote); nuk përsëritet dy herë!”. Pasi të vdes baba, nuk ka më vlerë as shfletimi i fotografive, […]

Meditime (12)

23/03/2021

Qetësia ime ka më vlerë se paragjykimi yt! Ca kohë më parë, një miku im larg Shkodrës, shkruante: [Një miku im, ka nisur të mos debatojë më, ndonëse s’ia përtonte debatit. E pyeta: Çfarë ka […]

Meditime (11)

20/03/2021

Me qetësi dhe injorim! I urti mori një tullumbace dhe, pasi e fryu mirë e mirë, me një prekje të lehtë e shpoi duke shkaktuar një zhurmë, që disave u prishi qetësinë. Ai buzëqeshi dhe […]

Meditime (9)

01/03/2021

Ruajtja nga zullumet është sistem jete tek ne, në Islam! Thirrja kuranore për të mos i bërë zullum vetes, e ngarkon muslimanin me përgjegjësinë e madhe të dëshmuarit korrekt me këdo në jetë, duke mos […]

Meditime (8)

17/02/2021

Sa shumë e dëmtojnë fenë disa praktikantë të fesë!? Në vitin 2016, i nderuari Dr. Salahudin Keftaro, publikoi një shënim me vlerë rreth thelbit të fetarizmit të shëndoshë, që e shoqëroi me këtë status në […]

Meditime (7) – Prindi, si burim mëshire…

20/01/2021

Prindi, si burim mëshire… Në jetën tonë, janë ca burime të pashterrshme të shfaqjes së mëshirës, me të cilën, Krijuesi ynë na rrethon e na qetëson për të sotmen e të përtejmen. Prindi është burimi […]

Meditime (4) – “Kjo është rruga ime!”

17/01/2021

– “Kjo është rruga ime!” – Ajeti kuranor: “Thuaj: ‘Kjo është rruga ime’…”, i dëshmuar në suren Jusuf: 108, është një thirrje e shenjtë, që duhet ta përvetësojë çdo musliman në jetë, ta përsosë, ta […]

1 2 3 4