Burra..!

29/04/2018

Kurdo që të kaloni pranë këtij vendi, Bakias Sherife, kujtoni përherë se, aty janë varrosur trupat e më të mirëve të njerëzisë, pas të dërguarve të Zotit! Aty pushojnë ata, që All-llahu i Madhëruar në […]

ILAHI ENTE MAKSUDI VE RIDAKE MATLUBI..!

24/04/2018

Mbi mihrabin e xhamisë së madhe të shkollës sime të jetës, shkruhej me të madhe një fjali. Nuk ishte as ajet kur’anor, as hadith sherif. Ishte dhe mbeti urtësi mbi urtësitë, ajkë e mendimit të […]

Pastrues i ndershëm..!

17/04/2018

Nder i madh dhe krenari është të pastrosh muret dhe kupolën e xhamisë së Ma të Mirit e Ma të Shtrenjtit (a.s.) në Medinen e Ndriçuar, por nuk ka si nderi dhe krenaria që zbukurojnë […]

Droga, fajdet dhe lojrat e fatit

11/04/2018

Në prag të Natës së Madhe të Israsë dhe Miraxhit, momentit më kulminant të historisë së njerëzimit, kur në Kudsi Sherifë, Hz. Muhammedi (a.s) u takua me vëllezërit e tij, të Dërguarit e Zotit, ky […]

All-llahu ekber, mos e harro!

07/04/2018

A mund ta jetosh përkushtimin e vendeve të shenjta në vendin tënd? Nëse po, i ke bërë shërbimin më të madh atdheut tënd, shoqërisë dhe familjes! Qaben, Krijuesi yt e vendosi për ty, për mua, […]