Falje nga toka, mëshirë nga qielli..!

23/09/2020

“Unë u thashë: “Kërkoni falje Zotit tuaj, se Ai vërtet falë shumë”. Ai ju lëshon nga qielli shi me bollëk…” – (Kur’ani, Nuh: 10-11). Mjafton të meditojë njeriu në mirësinë e këtij fenomeni të mrekullueshëm, […]

21 shtator, Dita botërore e Paqes!

21/09/2020

Elhamdulilah, unë jam musliman dhe bota është më e sigurtë! Kjo është esenca dhe zanafilla! Pas çdo namazi, ne si muslimanë lexojmë dhikret e virdeve ditore që na i mësoi Resulull-llahu (a.s), ku fjalia e […]

Ymeti islam, ymet i përparimit

19/09/2020

Në ajetin e katërt të sures “Ed-Duha”, All-llahu i Madhëruar i drejtohet Resulull-llahut (a.s): “E përtejmja (ahireti, ai që vjen në jetën tjetër) është më e mirë për ty se e para (ajo që kaloi”! […]

“Përmende Zotin tënd në veten tënde!”

16/09/2020

Në momente të caktuara, kur duket se sprovat të kanë rrethuar, shëndeti ka diçka që nuk shkon, njerëzit kanë ndryshuar, jetesa është shtrënguar, dyert mezi hapen, busullat e shoqërisë janë vjetruar e vetë kanë nevojë […]

Madhështia e Islamit (1)

13/09/2020

Ajeti kur’anor: “Nuk ka dhunë në fé”, sipas komentit të Imam Razit, ka si kuptim të vetin edhe faktin se: “Zoti i Madhëruar nuk e ka ndërtuar çështjen e besimit mbi kërcënimin dhe dhunimin e […]

Vizita e ambasadores amerikane, znj. Yuri Kim

11/09/2020

Ditën e sotme, prita në një takim kortezie, ambasadoren e ShBA në vendin tonë, znj. Yuri Kim, me të cilën ndamë mendime rreth besimit, dijes, urtisë e historisë, kulturës e trashëgimisë, vlerave të lirisë së […]