Meditime (56)

31/08/2021

Mos e tradhtoni Allahun dhe të dërguarin e Tij! Një herë, dikush më pyeti: Ju thoni se Islami është fé e paqes. Por, si e justifikoni praninë e ajeteve që flasin për luftën dhe nxisin […]

Meditime (55)

24/08/2021

Hixhreti është sistem jete, a jemi ne muhaxhirë? Në këtë muaj të parë të kalendarit hixhri 1443, mbarë bota islame në rrëmujën e saj, përkujtoi, a kaloi në mjegullnajën e realiteteve të veta hixhretin, ndryshe […]

Meditime (54)

22/08/2021

Kujtime Damasku, kujtime jasemine..! Kur lulet e jaseminës bien përtokë, do të thotë se ndërrimi i stinëve është në derë. Nësoj si në Shkodër, kur vapa e madhe e gushtit nis e përzihet me korrentet […]

Meditime (53)

20/08/2021

Ai ka bezdi nga ezani, unë lutem për të! Islami nuk është “ideologji obskure reaksionare”, siç shkruan përçart Mustafa Nano, që natyrshëm nuk është as fillimi, as fundi i botës e, që herë pas here […]

Meditime (52)

19/08/2021

Gur varresh, gdhendje identiteti..! Në momente të caktuara, të pastrosh gur varresh që në heshtjen e tyre të akullt dëshmojnë për madhështinë e identitetit, është më e dobishme sesa të dëgjosh një pafundësi ligjërimesh misionare […]

Meditime (51)

12/08/2021

“Kështu ndodh, kur veshi bëhet gjuhë!”… Stambolli ishte zbardhur nga dëbora. Ishte dimër, prej atyre, që përherë më ngjallin nostalgjinë e dimreve të hershme të viteve të fëmijërisë në Shkodër, kur nadje herët, baba, rahmet […]

Meditime (50)

12/08/2021

Me siguri do të kesh gabuar diku..! Në një drekë dasme, tek një miku im i mirë i zemrës në Tetovë, bisedat ishin përqendruar brenda temave të familjes, marrëdhënieve burrë-grua, vlerësimit që i bën Kurani […]

Meditime (49)

11/08/2021

Nga mikpritja dhe sakrifica e shkodranëve muslimanë..! Po të më kërkohej të bëj një listë me emrat e hoxhallarëve të shquar të Shkodrës, në gjysmën e parë të shekullit 20, patjetër që emri i tetovaliut, […]

Meditime (48)

10/08/2021

A jemi ne të aftë të ndjekim rrjedhat e fitimit të mëshirës..? Nuk ka dyshim se, ndër ditët më të bekuara të jetës, është edhe dita e Arefatit! Në atë bjeshkë të adhurimit e të […]

Meditime (47)

10/08/2021

Nevoja e kthimit të edukatës fetare në shkollat tona! Në gushtin e 2013, nëpërmjet tribunës së Fitër Bajramit, në sheshin e Fushë-Çelës, risolla në vëmendjen e besimtarëve atë kërkesë të vonuar e mëse logjike për […]

1 2