Sërish u dorëzuam në Hira…

31/12/2018

Dita e sotme nisi më herët nga parendëset e saj… Ezani i sabahut nga rrethinat e Mekës, na e zbukuroi edhe më shumë ngjitjen drejt Hirasë. Për disa minuta, i gjithë qyteti ishte rrethuar nga […]

Shtëpi-xhennet, xhami-xhennet, minber-xhennet!

23/12/2018

Njerëz pa fund, si dallgë deti, që nuk ka fund, përtej horizontit, në një ditë të qetë me rreze dielli, qe reflektojnë mbi sipërfaqen e pamatur, si një pikturë e pashembullt e artit të pazbuluar..! […]

Para Kupolës së Gjelbërt…

21/12/2018

Para Kupolës së Gjelbërt, në heshtje të kërkoj, gjurmëve të lashta të shekujve, lyer me miskun e prezencës tënde… Si erë e lehtë fllad udhëzimi, më tërheq nga Drita jote, si valë e butë, një […]

All-llahumme sal-li ve selim ve barik…

21/12/2018

Është shkruar dhe komentuar shumë mbi madhështinë e Resulull-llahut (a.s.) dhe dashninë e madhe me të cilën i është drejtuar Zoti i gjithësisë. Është e papërshkrueshme dhe e paimagjinueshme kjo gradë e lartë në të […]

Reflektime xhumaje…

14/12/2018

Duhet të kemi kurajon e besimit dhe të qytetarisë, të ngrihemi për të kundërshtuar të keqen dhe nxitjen përherë në rritje drejt shthurrjes, afetarizmit dhe imoralitetit, që don t’i marrë frymën vendit! Fjala bie: çfarë […]

1 2