Feja dhe mendja

22/03/2022

Feja dhe mendja Nga: Shejkh Ahmed Keftaro Janë dy varka shpëtimi, që s’kanë të tretë… Dy drita që i ndriçojnë njeriut rrugën e lumturisë dhe mirësisë, për të mbërritur aty… Dy drita, që dalin nga […]

Studenti ahmak…

21/12/2020

“Takova një student, që do të regjistrohej në Fakultetin e Mjekësisë në Kajro, i veshur me gelabije (veshje tradicionale arabe shumë praktike për burrat, si një havër e gjerë, që veshet zakonisht në vendet e […]

Heshtja e njerëzve ndaj gabimit..!

10/12/2020

“Krejt njerëzit e kanë për detyrë ta dënojnë veprimin e të këqijave, të mos heshtin! Sepse, sikur secili prej nesh të dëgjojë a të shohë një vepër të keqe dhe ta dënojë atë, ne do […]

Këshilla e vyer e Shejkh Shaaraviut…

02/08/2020

Dr. Ratib En-Nabulsi tregon për një bashkëbisedim me dijetarin e shquar egjiptian, Shejkh Mutevel-li Esh-Shaaravi: U takova me Shejkh Shaaraviun dhe i kërkova një këshillë për thirrësit islamë. Mendova se do fliste për një orë… […]

Feja dhe mendja

22/03/2020

Nga: Shejkh Ahmed Keftaro Janë dy varka shpëtimi, që s’kanë të tretë… Dy drita që i ndriçojnë njeriut rrugën e lumturisë dhe mirësisë, për të mbërritur aty… Dy drita, që dalin nga një burim, që […]

Dialog për shkak të besimeve…

30/04/2019

Islami në natyrën e tij e njeh Hebraizmin dhe Krishtërimin, sikurse e pranon se popuj të ndryshëm e përqafuan idhujtarinë, besimin në yje dhe besime të tjera pa fund. Dhe, meqenëse qëllimi i Islamit është […]

1 2 3 13