Lexime në ajetet e hixhretit

30/08/2019

Të gjitha falënderimet e plota dhe madhështia absolute i takojnë vetëm All-llahut të Madhëruar, Zotit të vetëm të gjithësisë, i Cili e bëri hixhretin e Resulull-llahut (a.s.) stacion përkujtimi të përkujdesjes së Tij për Hz. […]

Kujtime (9)

29/08/2019

Gjatë kërkimeve mbi jetën dhe gjurmët e hoxhallarëve të shquar të Shkodrës, për efekte studimi, më është dashur të bashkëbisedoj me njerëz të shumtë, kryesisht bashkëkohas a njohës të tyre dhe veprimtarisë së pasur, si […]

Kujtime (8)

24/08/2019

Rrugës nga Londra për në Prishtinë, ditën e xhuma të 30 nëntorit 2018, ishim ulur së bashku me të nderuarin, studiuesin dhe teologun tetovar, Sali Shasivari, kur biseda na mori drejt kohëve të studimit në […]

Besa e shenjtë e besimit dhe e bindjes!

23/08/2019

Të gjitha falënderimet e plota dhe madhështia absolute i takojnë vetëm All-llahut të Madhëruar, Zotit të vetëm të gjithësisë, i Cili na udhëzoi në Islam dhe na bëri pjesë të më të mirit ymmet! Salavatet […]

Kujtime (7)

22/08/2019

Kur lulet e jaseminës bien përtokë, do të thotë se ndërrimi i stinëve është në derë. E ëmbla jaseminë shkëputet me krejt delikatesën e ngjyrës, për të lajmëruar se stina e saj ka mbërritur akshamin, […]

Netë të frymëzuara…

22/08/2019

Netët pa frymëzime dashnie, nuk janë netë, nuk janë as ditë.., janë thjeshtë pasqyrë e zemrës së fjetur, të mbytur në pluhurin e materiales, që i heq jetës krejt bukuritë e thelbit: dashninë në çdo […]

Shoqëria shqiptare në kthetrat e afetarizmit

20/08/2019

Po risjell në vëmendjen tuaj një material që pata publikuar para ca kohësh. E shoh me vend në këtë katrahurë e anarshi ku është katandisur vendi. Afetarizmi si shkatërrim individual e shoqëror, tek Hafiz Ali […]

Kujtime (6)

18/08/2019

Medina e Ndriçuar është tokë historie dhe udhëzimi. Kudo ku hedh vështrimet, ka një gjurmë. Është gjurmë që të frymëzon. Janë gjurmë që të zgjojnë. Kudo gjen një shkak për të kuptuar madhështinë e kësaj […]

Tek Ma i Miri i njerëzimit..!

16/08/2019

Tek Ma i Miri i njerëzimit, krejt shpjegimet e botës janë të pamjaftueshme për të nxjerrë në pah madhështinë, me të cilën, Zoti i gjithësisë e ka begatuar jetën e të Dërguarit të fundit, dritësinë […]

1 2