Sonte, Damasku kishte mall..!

24/02/2017

Diku nga fundi i marsit 2009, së bashku me thirrësin islam Lavdrim Hamja, qëndruam për një vizitë të shkurtër në Damask. Gjatë ditëve të qëndrimit tonë, mbajta shënime në një ditar të mrekullueshëm udhëtimi, që […]

Dy mirësi të papërshkrueshme… (2)

23/02/2017

2. Biografia e pastër e Hz. Muhammedit (a.s). Ajo është një histori e veçantë, me veçoritë e saj të qartësuara nga verifikuesit në mesin e dijetarëve*. Ajo është një histori shkencore e regjistruar, një biografi […]

Dy mirësi të papërshkrueshme… (1)

22/02/2017

Nga bekimet e All-llahut ndaj muslimanëve dhe plotësimi i dhuntive të Tij ndaj tyre, janë edhe dy mirësi të mëdha, me të cilat dallohet ky ymmet, i fundit i krejt ymmeteve: “Mirëpo, All-llahu me mëshirën […]

Dëshmia e Hoxhës për Hoxhën!

19/02/2017

Si sonte, katër vite më parë, një prej njerëzve të afërm të shoqërisë sime të vjetër, më lajmëroi se në Sharika të Emirateve, sapo kishte ndërruar jetë Hoxha. Dhembje të madhe i shkaktoi zemrës ky […]

HZ. MUHAMMEDI (A.S), LAJMËTAR I PAQES…

18/02/2017

Të dashur dhe të nderuar të pranishëm, Transmetimet e sakta mbi ndodhitë e Israsë dhe Miraxhit, përmbajnë në vetvete filozofinë e krejt dërgesës udhëzuese të Hz. Muhammedit (a.s), si Lajmëtar i Paqes, ndërtues dhe mbrojtës […]

Falemnderit, LOGOS-A!

17/02/2017

Prej kohësh më sillet në kokë një mendim rreth aktivitetit të bollshëm në cilësi dhe vëllim të Shtëpisë botuese LOGOS-A dhe kontributit të madh që ka dhënë në pasurimin e librotekave tona me vepra jashtëzakonisht […]

Imam Shafiiu- Muhammed Idrisi (4)

16/02/2017

Nga poezitë dhe divani i Imam Shafiiut Vargjet e mëposhtme, të mbledhura nga literatura burimore e trashëgimisë së autorit, janë urtësi nga eksperiencat e Imam Shafiiut, i cili përtej dijes dhe urtisë së tij, ka […]

1 2 3