Në BESË..!

06/06/2023

Në BESË..! Një ditë të bukur vere të fillim shekullit tonë, u ktheva nga studimet në Damask. Ma i miri dhe ma i begati vend. Djepi i qytetërimeve, elitave të dijetarëve përgjatë shekujve, farkëtues i […]

“Muhamed! Mbaje kryt nalt!”…

21/05/2023

“Muhamed! Mbaje kryt nalt!”… (Rishkrim i një pakti nderi me veten dhe gjithësinë) Përpara se të pranoja përgjegjësinë e shërbimit, si Myfti i Zonës Shkodër, që e ushtroj edhe sot, jam këshilluar gjatë me Hoxhën, […]

“Mbushet me shend shtëpia jonë!”

10/05/2023

“Mbushet me shend shtëpia jonë!” Rastësisht po dëgjoja sot, zëdhënësin e njërës prej partive turke, që kandidojnë për kryetarin e shtetit turk në votimet e kësaj fundjave, që fliste për shqetësimin e tij me rastin […]

Në dritësinë e zotni Muhamet Sokolit…

30/04/2023

Në dritësinë e zotni Muhamet Sokolit… Baba jem, rahmet pastë, përherë më fliste me respekt për këtë burrë të urtë dhe fisnik, sa herë takoheshim në xhami, por jo vetëm..! Më fliste me shumë admirim […]

Është Ramazan, është ndryshe, është Natë Kadri!

18/04/2023

Është Ramazan, është ndryshe, është Natë Kadri! Nuk ka si mexhliset e Ramazanit! Na bashkon një frymë, që na lartëson në pozitat e rimëkëmbjes, duke parë veten në pasqyrat e historisë, trashëgimisë dhe krenarisë legjitime! […]

Është Ramazan, është dritë, është Shkodër!

12/04/2023

Është Ramazan, është dritë, është Shkodër! Megjithëse atë që institucioni i Bashkisë Shkodër duhej të bënte për Ramazan, nuk e bëri asnjëherë në këto 33 vite, patjetër që zbukurimi i vetë institucionit të Bashkisë sivjet […]

Në gjurmët dritësuese të “Kulturës Islame”…

14/03/2023

Në gjurmët dritësuese të “Kulturës Islame”… Këto ditë kam në dorë revistën “Kultura Islame”, organ i Komunitetit Musliman Shqiptar, që doli në qarkullim dhe u botua në Tiranë në periudhën shtator 1939 – janar-shkurt 1946. […]

1 2 3 4 5 46