Deri në frymë të fundit..!

23/01/2023

Deri në frymë të fundit..! E papërshkrueshme ndjesia, para gjurmëve të Ma të Mirit. Qëndroj në heshtje dhe hedh sytë përreth. Dritë, dashni, mall, pastërti, dinjitet… Kanë kaluar 15 shekuj, qëkur ajo Dritë hyjnore shndriti […]

“Aty ku bie, ngrihet!”…

28/12/2022

“Aty ku bie, ngrihet!”… “Nuk ka reforma fetare, a sociale, pa reforma politike! Nuk rilindet dituria dhe feja, në formën e duhur, pa u rilindur politika me seriozitet!”, thoshte Imam Abdulhamid bin Badis, para dijetarëve […]

Tirana… Metropoli i vendit tim

22/10/2022

Tirana. Gati-gati, asnjëherë s’më ka tërhequr. Sot, gati-gati, e mendoj ndryshe. Gjithsesi, ajo ngelet metropol. Metropoli i vendit tim. Metropol evropian? Jo që jo! Metropolet evropiane kanë tjetër sharm, tjetër erë, tjetër zhvillim e tjetër […]

Madhështia e Islamit (1)

13/09/2022

Ajeti kur’anor: “Nuk ka dhunë në fé”, sipas komentit të Imam Razit, ka si kuptim të vetin edhe faktin se: “Zoti i Madhëruar nuk e ka ndërtuar çështjen e besimit mbi kërcënimin dhe dhunimin e […]

Çanakkale! Shpirt lavdie, dritë aveniri!

18/03/2022

“Shkodran, shkodran..!”, thirri njëri prej anëtarëve të grupit tonë. Kaq ishte e mjaftueshme që emocionet të ndizeshin edhe më shumë, në atë vend, ku vetëm emocionet nuk mungojnë. Janë prezente më shumë se asnjëherë tjetër, […]

Vakëfet e Shkodrës janë kufi i kuq!

19/02/2022

Ndër shekuj, muslimanët shkodranë, të vetëdijshëm për rëndësinë dhe peshën e vakëfit në mbarëvajtjen e jetës fetare, sociale e kulturore të shoqërisë, nuk hezituan të dhuronin në këtë drejtim, duke u dëshmuar për bamirësi e […]

1 2 3 4 5 6 46