Muslimani, përtej propagandave të investuara…

31/12/2017

Islami e don muslimanin kudo në jetë, në çdo fushë të saj, me moral dhe mirësjellje, shembull që frymëzon, model që tërheq rreth vetes vëmendjen e kujtdo që kërkon lartësitë dhe personalizimin e tyre në […]

Mbështetur mbi prag malli… (1)

20/12/2017

Nuk ka përshkrim ajo ndjesi që të rrethon, kur duke ecur mbi kalldrëmet e Medines, drejtohesh nga Xhamia e Ma të Mirit… E ndjen mirë, se aty ka shkelur vetë Resulull-llahu (a.s), toka ka përthithur […]

Tre Haremet tona të Shenjta!

16/12/2017

Ne muslimanët, kudo qofshim, kemi tre hareme të shenjta. Fatkeqësisht, prej shumë dekadash, dashje pa dashje jemi mashtruar me termin “Dy Haremet e Shenjta”! E kemi lexuar, dëgjuar e shprehur, e dëgjojmë dhe e shprehim […]

Atë ditë, ai nuk pranoi të falej në kishë..!

10/12/2017

Nëse bota e qytetëruar do të kërkonte për një ditë simbolike në promovim të tolerancës, humanizmit, shirtmadhësisë e drejtësisë, pa dyshim ajo ditë do të ishte dita kur, babai i drejtësisë botërore, Hz. Omeri (r.a) […]

Më pyesin për Kudsi Sherifin..?!

08/12/2017

Të gjitha falënderimet e plota dhe madhështia absolute i takojnë vetëm All-llahut të Madhëruar, Zotit të vetëm të gjithësisë, i Cili urdhëron në Kur’anin Famëlartë: “Shtëpia (xhamia) e parë e ndërtuar për njerëz, është ajo […]

Koha, Mësuesit, kujtimet…

05/12/2017

Koha, sa më shumë kalon, aq më shumë na nxit të mos harrojmë tabanin, ku lidhëm besën për t’i shërbyer kësaj Feje të Madhnueshme Islame, me sa të na jepet prej mundësive, deri në frymën […]

Sot, më 12 Rebiul-evvel 1439…

30/11/2017

Të dashur e të shtrenjtë, Sot, në këtë ditë të bardhë dhikri, mbushur me ëmbëlsi salavatesh, lyer me lot malli nga lulet e bardha të jaseminës, përkujtojmë së bashku Lindjen e Begatë të Ma të […]

Te mekami i Hz. Shuajbit (a.s)…

25/11/2017

Vizita te mekami i Hz. Shuajbit (a.s), më mbuloi me një përshpirtje të veçantë. Një fymëmarrje e thellë, si dritë e padukshme që të ndriçon nga brenda pa u ndjerë… Një nur i papërlyer, që […]

Edhe shiu.., ja Resulall-llah..!

22/11/2017

Edhe shiu, sa herë shfaqet në horizont, s’e fsheh dot mallin për Ty, djegien për takimin me tokën Tënde… Edhe shiu merr leje, përulur para Dyerve të qiellit, si kurban i dorëzuar në pritje… Edhe […]

Amani sot, u gdhi në shi…

21/11/2017

Amani sot, u gdhi në shi… Fytyrat e njerëzve janë të qeshura. Janë të lumtur për bekimet që solli kjo ditë. “All-llahu na e pranoi lutjen e shiut!”-, thotë Mustafai, burri me flokë të thinjura […]

1 2 3 18