“E mëshiroftë All-llahu…”

03/01/2017

Në vazhdim të përhapjes së dritës së Ma të Mirit e Ma të Dashtunit (a.s), sot do të ndalem tek një tjetër bllok hadithesh nga përmbledhja e dijetarit të shquar, Imam Xhelaleddin Es-Sujuti (v. 911 […]

“Më i miri…”

02/01/2017

Ditën e djeshme ndava me ju dhjetë hadithe nga përmbledhja e dijetarit të shquar, Imam Xhelaleddin Es-Sujuti (v. 911 h.), me titull: “El-Xhamius-Sagir fi ehadithil-Beshirin-Nedhir”, (botimi i parë, Bejrut, 1990), që nisnin me fjalën e […]

“Më të mirët ndër ju…”

01/01/2017

Nga përmbledhja e Imam Xhelaleddin Es-Sujuti (v. 911 h.), me titull: “El-Xhamius-Sagir fi ehadithil-Beshirin-Nedhir”, (botimi i parë, Bejrut, 1990), ku ka grumbulluar 10031 hadithe, në 592 faqe, kam dëshirë të ndaj me ju disa prej […]

“Sadeka e mbështjellur me krenari!”…

25/12/2016

Sa na mungojnë këto modele të përkryera humanizmi e besimi të thekur… Lexova sot, këtë rast: [Dikush tha: “E mëshiroftë All-llahu gjyshin tim… Kur dilte nga xhamia, vërente shitësin ambulant më të lodhur dhe bënte […]

Fjala…

20/12/2016

Lexova sonte, dy urtësi të vlefshme arabe, që kam dëshirë t’i ndaj me ju: 1. “Një i urtë paska thënë: Kam njohur ca njerëz, që nuk kishin të meta. U morën me njerëzit dhe folën […]

“Nuk kam gjetur urtësi më të bukur, sesa…”

15/11/2016

Më kontaktoi sonte njëri ndër Mësuesit e mi të dashur, Dr. Ibrahim Matar personifikim i urtësisë, butësisë, qetësisë, largpamësisë dhe cilësive karakteristike të shamlive (damaskenëve) me taban. Ndër të tjera më dërgonte edhe këto shënime, […]

Në gjurmët e Hoxhës tonë, Shejkh Shuajb Arnauti…

05/11/2016

Po dëgjoj me kënaqësi dhe mall, një bashkëbisedim të gjatë të Hoxhës tonë rahmetli, Shejkh Shuajb Arnauti, me një grup studiuesish pranë Qendrës “El-Karadavi” për Mesatarizëm dhe Përtëritje, në Doha të Katarit, dy vite më […]

1 3 4 5 6 7 12