Dialog për shkak të besimeve…

30/04/2019

Islami në natyrën e tij e njeh Hebraizmin dhe Krishtërimin, sikurse e pranon se popuj të ndryshëm e përqafuan idhujtarinë, besimin në yje dhe besime të tjera pa fund. Dhe, meqenëse qëllimi i Islamit është […]

100 vjet nga ndërrimi jetë i Sulltan Abdulhamid Hanit

10/02/2018

10 shkurt 2018, dita e 100 vjetorit të ndërrimit jetë të Prijësit të besimtarëve, njërit prej halifëve më të fortë të Islamit, njërit prej politikanëve dhe ekonomistëve më mendjemprehtë në epokën bashkëkohore, Sulltan Abdulhamid Hani, […]

Duhet medoemos të ketë një rizgjim…

19/09/2017

“Sa shumë kemi nevojë ne muslimanët të kuptojmë si duhet fenë tonë, pas asaj që dëshmuam, prej akuzave devijuese ndaj nesh me ekstremizëm dhe terrorizëm, si rezultat i komploteve të armiqve të ymmetit, keqkuptimit tonë […]

Ebul-Ferexh Ibnul-Xheuzi kёshillon tё birin…

10/04/2017

“Dembelizmi para veprimit tё mirёsive ёshtё shoqёruesi mё i keq nё jetё! Prirja drejt rehatisё trashёgon njё pendim mё tё madh se çdo kёnaqёsi! Prandaj kujdes, lodhu pёr veten tёnde dhe pendohu pёr çfarё ka […]

“Armiku ynë i përbashkët nuk është Njeriu!”

27/02/2017

“Qëllimi i Thirrjes Islame është Njeriu! Armiku ynë i përbashkët nuk është Njeriu! Armiku ynë është injoranca, jo injoranti, femohimi, jo femohuesi, padrejtësia, jo zullumqari, sëmundja, jo i sëmuri, varfëria, jo i varfëri! Armiku i […]

Dy mirësi të papërshkrueshme… (2)

23/02/2017

2. Biografia e pastër e Hz. Muhammedit (a.s). Ajo është një histori e veçantë, me veçoritë e saj të qartësuara nga verifikuesit në mesin e dijetarëve*. Ajo është një histori shkencore e regjistruar, një biografi […]

Dy mirësi të papërshkrueshme… (1)

22/02/2017

Nga bekimet e All-llahut ndaj muslimanëve dhe plotësimi i dhuntive të Tij ndaj tyre, janë edhe dy mirësi të mëdha, me të cilat dallohet ky ymmet, i fundit i krejt ymmeteve: “Mirëpo, All-llahu me mëshirën […]

1 2 3 4 13