Mesazh me rastin e Fillimit të Muajit Ramazan 1438/2017

26/05/2017

Të dashur dhe të nderuar vëllezër dhe motra, besimtarë muslimanë, bashkëqytetarë, Nëpërmjet këtij mesazhi dua t’ju përhajroj me zemër, në prag të Muajit të Madhërishëm të Ramazanit 1438/2017, duke u lutur me shpirt që Zoti […]

Të jesh ajet në mirësjelljen tënde..!

23/05/2017

“Nëse të vjen një njeri me halle, dëgjoje! Po të erdhi dikush që të kërkon falje, fale! Po të erdhi një nevojtar, jepi! Prej teje nuk kërkohet të kesh një Mus’haf në xhep, porse të […]

“Muhamed! Mbaje kryt nalt!”…

21/05/2017

Para se të pranoja këtë detyrë që kam sot, jam këshilluar gjatë me Hoxhën, rahmet pastë. Më pat bindur ta pranoj përgjegjësinë dhe, për një moment, me atë timbër të mrekullueshëm e të papërsëritshëm të […]

Zot na ruaj prej ndëshkimit Tënd!

12/05/2017

Propagandimi në masë i fëlliqësive, që u bënë shkak për shkatërrimin e popujve të mëparshëm, përhapja e të zezave dhe degradimi i këtij vendi në këtë katrahurë të frikshme në thelb të identitetit, janë thirrje […]

Nana Bafte..!

09/05/2017

Nana… Asnjëherë nuk jam ulur të shkruaj për Nanën, edhe pse kujtimet e saj në memorien time janë të rezervuara, mbajnë erën e një kohe ndryshe nga koha e jonë, me njerëz ndryshe nga njerëzit […]

Fragment mendimi…

07/05/2017

Në kujtimin e prijësve të mëdhenj të rrugëtimeve të besimit, gjejmë përherë prehje, qetësi dhe garanci se epokat e tranzicionit, sado që zgjasin, janë thjeshtë pasqyrime të rrejshme mbi pasqyra ireale të vërtetash të vjedhura […]

Vëllezërit e Jusufit (a.s)… -10-

04/05/2017

“Shumica e banorëve të Mekës ishin të afërm të Resulull-llahut (a.s) dhe e mohonin dërgesën e tij profetike, duke i shfaqur një armiqësi të madhe, për shkak të zilisë. Prandaj, All-llahu i Madhëruar e tregoi […]

Vëllezërit e Jusufit (a.s)… -9-

03/05/2017

Hafiz Ali Korça rahmet pastë, botoi në vitin 1923 veprën e tij: “Jusufi me Zelihanë”, ku përshkroi në vargje edhe ngjarjen e vëllezërve të Jusufit (a.s). Në përshtatjen e tij të mrekullueshme të këtij rrëfimi […]

Vëllezërit e Jusufit (a.s)… -8-

02/05/2017

Në tefsirin e Imam Ibn Kethirit, por jo vetëm, thuhet se Hz. Jusufi (a.s), kishte vetëm një vëlla nga nëna, Bemjaminin, ndërsa me dhjetë vëllezërit e tjerë kishte lidhje vetëm nga i ati, Hz. Jakubi, […]

1 2