25 dhjetori i çdo viti…

25/12/2020

25 dhjetori i çdo viti është një datë e shënuar për botën e krishterë. Gjithandej, përgatitjet për mbërritjen e kësaj dite, ndezin sheshe e rrugë me zbukurime e shenja, që lidhen me atmosferën e kësaj […]

Studenti ahmak…

21/12/2020

“Takova një student, që do të regjistrohej në Fakultetin e Mjekësisë në Kajro, i veshur me gelabije (veshje tradicionale arabe shumë praktike për burrat, si një havër e gjerë, që veshet zakonisht në vendet e […]

Sot, 4 vite më parë, në Çanakale…

18/12/2020

Jam i lumtur dhe plot optimizëm se, atë që e kam shkruar, sot katër vite më parë, veçse e shoh të trupëzuar ditë pas dite në realitetet e një bote të trazuar, që kërkon zgjidhje […]

Homazh për eruditin Ismail Muçej

14/12/2020

Me 28 shkurt 2017, Komuniteti Mysliman i Shqipërisë organizoi një konferencë me rastin e 25 vjetorit të gazetës “Drita Islame”. Pa dyshim, një ndër personazhet më të spikatura dhe elitare të këtij 25 vjetori ishte […]

Heshtja e njerëzve ndaj gabimit..!

10/12/2020

“Krejt njerëzit e kanë për detyrë ta dënojnë veprimin e të këqijave, të mos heshtin! Sepse, sikur secili prej nesh të dëgjojë a të shohë një vepër të keqe dhe ta dënojë atë, ne do […]

1 2