Meditime (18)

25/04/2021

“Unë jam afër…” Duaja, është padyshim thelbi i adhurimit, esenca e krejt përpjekjeve të njeriut drejt Zotit të tij. Ka një përshpirtje të veçantë në marrëdhënien tonë me lutjen, privatësinë e saj, qetësinë që na […]

Meditime (17)

25/04/2021

Është mbresëlënës ajeti kuranor: “Ai është që e pranon pendimin e robërve të Vet…”, i 25-ti i sures Esh-Shura! Është ndër ajetete shpresës dhe optimizmit për këdo që i është ngushtuar jeta nga gjynahet, gabimet, […]

Të ftuar për të jetuar si mëkëmbës…

23/04/2021

Të dashur e të shtrenjtë besimtarë! Tashmë që kaluan 10 ditët e para të Muajit Ramazan 1442, të gjithë jemi të ftuar të mendojmë e të punojmë në drejtim të cilësisë së jetës mbi tokë; […]

Përkujdesja për moshën e tretë në Islam

22/04/2021

Mbrëmë, në një bashkëbisedim rreth pozitës së moshës së tretë në Islam, së bashku me të nderuarit Orhan ef. Bislimaj dhe Faruk ef. Ukallo, në RTv Besa, në kuadër të emisionit të përnatshëm: “Karvani i […]

Meditime (16)

19/04/2021

Edhe sikur të mos kishim lexuar ndonjë prej haditheve të Muajit Ramazan, me vetëdijen tonë besimtare do të kishim kuptuar e perceptuar madhështinë e tij, nga ajo që ndjehet dhe shihet qartë në lëvizjen e […]

Fjalë të pathëna në një intervistë, larg…

19/04/2021

Intervista e gjatë me gazetaren Graciela Kiri, mbrëmjen e 18 prillit 2021, për Alb UK Tv, në Londër, më riktheu vite pas në kohë, në ditët e fëmijërisë, prejardhjes sime familjare, shkollës fillore në “7 […]

Atë ditë, ai nuk pranoi të falej në kishë..!

04/04/2021

Nëse bota e qytetëruar do të kërkonte për një ditë simbolike në promovim të tolerancës, humanizmit, shirtmadhësisë e drejtësisë, pa dyshim ajo ditë do të ishte dita kur, babai i drejtësisë botërore, Hz. Omeri (r.a) […]

1 2