Meditime (62)

11/09/2021

Ky shekull është shekulli i Islamit! Një fé, që nisi me fjalën e shenjtë: “Lexo me emrin e Zotit tënd që krijoi (çdo gjë)” dhe shpalli si mision përmbyllës të krejt shpalljeve të historisë së […]

Meditime (61)

08/09/2021

Dita Ndërkombëtare e Shkrim-Leximit… Ditën e sotme, 8 shtator 2021, bashkë me mikun tim të zemrës, shkrimtarin Xhahid Bushati dhe shokun e studimeve, teologun dhe thirrësin islam Lavdrim Hamja, diskutuam për librat, botimet e reja, […]

Meditime (60)

06/09/2021

Shërbyes të heshtur e burra të vendosur për t’i shërbyer Hakut! Hafiz Shukri Kapllan, që u nda nga jeta para pak ditësh, ishte padyshim një burrë i matur dhe thellësisht i përkushtuar ndaj misionit të […]

Meditime (59)

06/09/2021

Mos mallkoni, ndihmoni të sprovuarit! Po kuvendonim sot, në një tryezë imamësh të nderuar rreth urtësisë së thirrjes së njerëzve drejt vlerave të mesazhit islam, sidomos në raport me ata që duhet të kontaktojmë jashtë […]

Meditime (58)

04/09/2021

Ne, toka dhe amaneti i gjyshërve..! Zgjohu herët, fal sabahun, nise ditën me dhikre e duá, dil e bëj një ecje në qetësinë që të fal momenti i prag-agimit të ri. Lëri hapat të prekin […]

Meditime (57)

02/09/2021

Mexhliset e dijes, trashëgimia e Resulullahut (a.s)! Në dersin e kësaj mbrëmje, pas namazit të akshamit në xhaminë e Tophanës, më erdhi ndër mend koha e studimeve, kur, bashkë me shokë të shkollës shkonim sa […]

Meditime (56)

31/08/2021

Mos e tradhtoni Allahun dhe të dërguarin e Tij! Një herë, dikush më pyeti: Ju thoni se Islami është fé e paqes. Por, si e justifikoni praninë e ajeteve që flasin për luftën dhe nxisin […]

Meditime (55)

24/08/2021

Hixhreti është sistem jete, a jemi ne muhaxhirë? Në këtë muaj të parë të kalendarit hixhri 1443, mbarë bota islame në rrëmujën e saj, përkujtoi, a kaloi në mjegullnajën e realiteteve të veta hixhretin, ndryshe […]

Meditime (54)

22/08/2021

Kujtime Damasku, kujtime jasemine..! Kur lulet e jaseminës bien përtokë, do të thotë se ndërrimi i stinëve është në derë. Nësoj si në Shkodër, kur vapa e madhe e gushtit nis e përzihet me korrentet […]

Meditime (53)

20/08/2021

Ai ka bezdi nga ezani, unë lutem për të! Islami nuk është “ideologji obskure reaksionare”, siç shkruan përçart Mustafa Nano, që natyrshëm nuk është as fillimi, as fundi i botës e, që herë pas here […]

1 2 3 4 5 10