Meditime (52)

19/08/2021

Gur varresh, gdhendje identiteti..! Në momente të caktuara, të pastrosh gur varresh që në heshtjen e tyre të akullt dëshmojnë për madhështinë e identitetit, është më e dobishme sesa të dëgjosh një pafundësi ligjërimesh misionare […]

Meditime (51)

12/08/2021

“Kështu ndodh, kur veshi bëhet gjuhë!”… Stambolli ishte zbardhur nga dëbora. Ishte dimër, prej atyre, që përherë më ngjallin nostalgjinë e dimreve të hershme të viteve të fëmijërisë në Shkodër, kur nadje herët, baba, rahmet […]

Meditime (50)

12/08/2021

Me siguri do të kesh gabuar diku..! Në një drekë dasme, tek një miku im i mirë i zemrës në Tetovë, bisedat ishin përqendruar brenda temave të familjes, marrëdhënieve burrë-grua, vlerësimit që i bën Kurani […]

Meditime (49)

11/08/2021

Nga mikpritja dhe sakrifica e shkodranëve muslimanë..! Po të më kërkohej të bëj një listë me emrat e hoxhallarëve të shquar të Shkodrës, në gjysmën e parë të shekullit 20, patjetër që emri i tetovaliut, […]

Meditime (48)

10/08/2021

A jemi ne të aftë të ndjekim rrjedhat e fitimit të mëshirës..? Nuk ka dyshim se, ndër ditët më të bekuara të jetës, është edhe dita e Arefatit! Në atë bjeshkë të adhurimit e të […]

Meditime (47)

10/08/2021

Nevoja e kthimit të edukatës fetare në shkollat tona! Në gushtin e 2013, nëpërmjet tribunës së Fitër Bajramit, në sheshin e Fushë-Çelës, risolla në vëmendjen e besimtarëve atë kërkesë të vonuar e mëse logjike për […]

Meditime (46)

08/08/2021

E dua kaq shumë Damaskun, sa i fshihem mallit për të..! 1. E dua kaq shumë Damaskun, sa i fshihem mallit për të, për të mos e lënduar me paaftësinë time për t’i shkuar nga […]

Meditime (45)

07/08/2021

“Në daçin t’a pranojnë njerzët në daçin jo, aj Besim mbetët gjithnji i saktë!” Ditë pas dite janë të dukshme debatet e atyre që diskutojnë rreth përplasjes së besimit dhe fesë me çështjet e ndryshme […]

Meditime (44)

02/08/2021

“Thuaj: Udhëtoni nëpër tokë..!” Udhëtimet i ngjajnë mirazheve, ku në çdo stacion mund të befasohesh me të reja të panjohura, që patjetër të shërbejnë për të parë e lexuar ndryshe të djeshmen; për të prekur […]

Meditime (43)

01/08/2021

Hidhe tutje hirkën e hutimit..! Hapi sytë, vështro përreth, shih katrahurën e shkaktuar nga afetarizmi dhe zhveshja nga morali, shih si të tërheqin pa e ndjerë, si e si të ngelesh skllav i çështjeve pa […]

1 2 3 4 5 6 10