Koha për ta nxjerrë Islamin nga xhamia…

28/06/2021

Të dashur dhe të shtrenjtë vëllezër dhe motra besimtarë, të pranishëm në xhaminë e Kirasit, edhe ju që na ndiqni nëpërmjet rrjeteve sociale! A e keni vënë re se dita-ditës kur hapim mediat dhe rrjetet […]

Meditime (30)

28/06/2021

Namazi, edukimi fetar dhe të dëshmuarit si halif i Zotit! Kujtoj bashkëbisedimin e ngrohtë me një nanë besimtare, në Ramazanin e vitit 2014. Ishte iqindi dhe po dilnim nga xhamia e Parrucës, pas hatmes së […]

U luta dhe Hoxha tha: “Amin!”…

21/06/2021

25 mars 2021. Në Tetovë, akoma kishte dëborë. Dimri vazhdonte të mbulonte tokën me pelerinën e bardhë ndonëse rrezet e diellit shkëlqenin, duke ia zbukuruar panoramën stinës së ftohtë. Atë ditë, përtej takimeve të përzemërta […]

Meditime (29)

19/06/2021

Të bardhët, që botën ndriçojnë! Si sot dy vite më parë, në zonën e Anës së Malit, në fshatin Oblikë, ndërroi jetë plaku i mirë e besimtar, Haxhi Rexhep Halit Zeneli, një burrë i urtë […]

Meditime (28)

11/06/2021

Ruajtja e tabanit dhe vlerësimi i diversitetit Aftësia për shtrimin e urave të komunikimit, hapja dhe bashkëpunimi në mesin e shkollarëve muslimanë, duke ruajtur tabanin dhe traditat që i japin formë shoqërisë islame, është model […]

Meditime (27)

08/06/2021

Kënaqu me kaderin tënd..! Çfarë nuk është e jotja, nuk do të bëhet kurrë e tillë, edhe sikur e gjithë bota të ngrihet në këmbë! Atë që të është shkruar do ta gëzosh, e kundërta, […]

Meditime (26)

01/06/2021

“Ishim si ju…” Kohë më parë, teksa shkelja në gjurmët e gurëve të varreve të zonës së Zogajve, një gur, ndryshe prej tjerëve më tërhoqi vëmendjen. Një gur varri, mbi të cilin shkruhej një epitaf, […]