Meditime (42)

30/07/2021

E xhumaja, si simbol i rimëkëmbjes! E xhumaja merr kuptimet e veta në detajet e vëllazërisë, takimeve të përzemërta me më të diturit e të përkushtuarit, që jetën ia kanë kushtuar çështjes së udhëzimit e […]

Meditime (41)

28/07/2021

Vjen një moment dhe kthen kokën pas… Vjen një moment dhe kthen kokën pas… Gjen veten, sa larg, po aq afër.., sa afër, po aq larg dhe, natyrshëm, mbështetur mbi pragun e memories, nis e […]

Meditime (40)

26/07/2021

E njëjta që shkruan im bir, sot..! Më erdhi në hatër, sot, pyetja që më pat bërë dikush, që shenjtat në fytyrën e tij ngjanin me ato të dikujt, që ka bërë një zbulim të […]

Meditime (39)

24/07/2021

Islami folklorik, nuk është feja ime! Kohë më parë lexoja për një biznesmen kinez, që tregonte se disa tregtarë muslimanë i kishin kërkuar të vendoste emrat e firmave të njohura ndërkombëtare, si etiketë mbi mallrat […]

Meditime (38)

22/07/2021

Matanë, nuk shkon dot si kërmill..!? I ngrati njeri, që ka humbur vetveten dhe thelbin e saj..!? Rendet e rendet, sa në një sokak në tjetrin; shaj një fé, shaj një shtet, hidhu këtej e […]

Meditime (37)

18/07/2021

“Im bir, ky, është zotëri..!” I telefonova mbrëmë një miku, për t’u takuar. Kishim plot për të diskutuar, tashmë që edhe Kurban Bajrami po afron dhe, mendimet dhe idetë ndërtuese vërshojnë, ai burim i pashterrshëm […]

Meditime (36)

17/07/2021

“O biri im, mos u trego ëndrrën tënde vëllezërve tu..!” Kohë më parë, Shejkh Ahmed Isa El-Misravi, prej hoxhallarëve bashkëkohorë nga Misiri, pat shpërndarë një mesazh në një rrjet social, të cilin e solla në […]

Meditime (35)

14/07/2021

Kur humbet frika e Zotit..! “Nuk është vdekja fatkeqësia më e madhe e jetës, përkundrazi, ajo është natyrë e kësaj jete! Fatkeqësia më e madhe është vdekja e frikës së Allahut në zemrën tënde, ndërkohë […]

1 2