Imam Shafiiu- Muhammed Idrisi (4)

16/02/2017

Nga poezitë dhe divani i Imam Shafiiut Vargjet e mëposhtme, të mbledhura nga literatura burimore e trashëgimisë së autorit, janë urtësi nga eksperiencat e Imam Shafiiut, i cili përtej dijes dhe urtisë së tij, ka […]

Imam Shafiiu- Muhammed Idrisi (3)

14/02/2017

Nga poezitë dhe divani i Imam Shafiiut Për poezinë, Imam Shafiiu në veprën e tij “El-Ummu” thotë: “Ajo është fjalë prej fjalëve; e bukura e saj është e bukur dhe e shëmtuara e saj është […]

Imam Shafiiu- Muhammed Idrisi (2)

12/02/2017

Gjuha e Shafiiut dhe mendimet e bashkëkohësve të tij Tregon Rebi ibn Sulejmani: Kam dëgjuar Ibn Hishamin (gjuhëtarin dhe historianin e njohur arab), që thoshte: “Kam ndenjur shumë në prezencë të Shafiiut, por asnjëherë s’e […]

Imam Shafiiu- Muhammed Idrisi (1)

11/02/2017

Para ca vitesh, gjatë përgatitjes për botimin e një vëllimi me studime islame (ende në dorëshkrim), pata grumbulluar materiale të shumta mbi jetën dhe veprën e Imam Shafiiut. Natyrshëm, vargjet e tij, të grumbulluara në […]

Nga miqësia e H. Ali Krajës me H. Sheuqet Boriçin…

29/08/2016

Gjatë kërkimeve mbi jetën dhe gjurmët e hoxhallarëve të shquar të Shkodrës, për efekte studimi, më është dashur të bashkëbisedoj me njerëz të shumtë, kryesisht bashkëkohas a njohës të tyre dhe veprimtarisë së pasur, si […]

1 2 3