Meditime (25)

28/05/2021

Realitete muçubret! Shtatë vite më parë kisha regjistruar një shënim, që çuditërisht më erdhi ndër mend edhe sot, dhe e gjykova me vlerë ta përsëris, duke i shtuar edhe dy fjalë në thelbin e kontekstit […]

Meditime (24)

23/05/2021

Të jesh ajet në mirësjelljen tënde..! “Nëse të vjen një njeri me halle, dëgjoje! Po të erdhi dikush që të kërkon falje, fale! Po të erdhi një nevojtar, jepi! Prej teje nuk kërkohet të kesh […]

Meditime (23)

17/05/2021

Dashnia për Kudsi Sherifin dhe Kosovën… Dashnia për Kudsi Sherifin është ndjenjë e patjetërsueshme për asnjë arsye e shkak në jetë; është fé, e shenjtë, e pandryshueshme! Është kibla e parë e pejgamberit tim (a.s), […]

Meditime (22)

10/05/2021

Nevoja për një edukator në besim e fé! Resulullahu (a.s) i mësoi të mirit Selman (r.a) një lutje, për të cilën i tha: “Resulullahu don të të mësojë ca fjalë, me të cilat t’i drejtohesh […]

Meditime (21)

05/05/2021

Çfarë ke bërë sot, për Zotin tënd? Besimtari në jetën e tij bie dhe sërish ngrihet, rrëzohet dhe prap çohet në këmbë! Është mësuar dhe edukuar që të ketë istigfarin sistem jete! Ai e di […]

Rreth barazisë në Islam…

04/05/2021

Një bashkëbisedim i hapur në thelb të temës së barazisë në Islam, pasditen e së martës, më 4 maj 2021, me të nderuarin Armand Bora, në RTV ORA, në ciklin e Muajit të begatë të […]

Meditime (20)

03/05/2021

Nata e pozitës së lartë… Nata e Kadrit, ndryshe: Nata e pozitës së lartë, është ajo në të cilën ka zbritur Libri me pozitën më të lartë, tek pejgamberi me pozitën më të lartë, në […]

Meditime (19)

01/05/2021

Nëpërmjet agjërimit të Ramazanit në veçanti, ne mësojmë që të jemi të përkushtuar ndaj Zotit tonë në çdo çështje të jetës! Sa mirë, gjatë ditës së agjërimit ruhemi që ta ruajmë gjuhën, mos të flasim […]